Eerste steen van Dac’art in Izegem is een feit

Groen is een van de codewoorden op de Dac'artsite. (GF)
Philippe Verhaest

De transformatie van de Izegemse Zuidkaai naar een nieuwe woonsite, komt nu echt wel dichterbij. De eerste steen van het woonproject Dac’art werd onder het goedkeurend oog van enkele toekomstige bewoners gelegd.

De site van het voormalige veevoederbedrijf Dacar Michiels wordt momenteel omgebouwd tot een moderne woonsite en zal plaats bieden aan 54 appartementen en zeven penthouses. PSR – een dochtervennootschap van de Jan De Nul Group – neemt de ontwikkeling voor zijn rekening.

“De uitstekende ligging vlakbij het stadscentrum, het jaagpad en de nabijheid van het kanaal Roeselare-Ooigem maken van Dac’art een topproject”, legt Johan Geeroms van PSR uit. Dac’art leunt ook aan bij Visie2030, waarmee het stadsbestuur de toekomst van Izegem wil bepalen.

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) legde samen met de ontwikkelaars de eerste steen.
Burgemeester Bert Maertens (N-VA) legde samen met de ontwikkelaars de eerste steen.© Wim Claerhout

De 54 appartementen en zeven penthouses zijn verspreid over vier tot zes bouwlagen met een ondergrondse parkeergarage, gemeenschappelijke binnentuin en gelijkvloerse fietsstallingen. De grootte van de wooneenheden – met één tot drie slaapkamers – varieert van 64 tot 167 vierkante meter.

Momenteel zijn al flink wat appartementen verkocht. Wie interesse heeft, kan elke vrijdagnamiddag of op afspraak terecht in het infokantoor aan de Zuidkaai 2. De voltooiing van de Dac’artsite is voor eind 2018 voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier