Eerste steen sportcentrum Krekel Zuid ligt er

Redactie KW

De werken zullen minstens een jaar duren, maar de sporters krijgen in ruil voor de nodige hinder gloednieuwe accommodatie.

Onder heel wat belangstelling metselde schepen van Sport Kurt Grymonprez (SP.A) daarstraks de eerste steen van het nieuwe sportcentrum Krekel Zuid in Izegem.

“Het gaat om de grootste investering in de huidige bestuursperiode“, zegt schepen Kurt Grymonprez. “Het is geen prestigeproject, maar een noodzaak. De voormalige gebouwen die intussen onder de sloophamer gingen, waren niet meer van deze tijd: blijvende herstel- en renovatiekosten en veel verloren energie.”

Het nieuwe complex krijgt de naam schakelgebouw. “Het schakelt zich vast aan de nieuwe topturnhal en het groene vrijetijdspark”, aldus de schepen. Toch is dit niet het sluitstuk van de werken. “Het is een eerste onderdeel in de globale aanpak van het sportstadion. Het dossier omvat de realisatie van kleedkamers met douchefaciliteiten en aansluitend komt er een zittribune. Aan de overzijde van het nog aan te leggen kunstgrasveld komt er een staantribune. Daarna krijgt ook het atletiekdeel een facelift: de oude tribune gaat dan tegen de vlakte en er komt een lichter alternatief voor atletiek en American Football. Een nieuwe Finse piste zal dit alles omsluiten.”

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier