Eerste steen residentie Trochus gelegd

Het project Trochus moet tegen de zomer van 2016 afgewerkt zijn. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De residentie Trochus staat garant voor achttien assistentiewoningen in hartje Rumbeke, het aanpalende woonzorgcentrum voorziet de zorg.

Momenteel zijn de bouwwerkzaamheden van residentie Trochus in de Sint-Rochusstraat volop aan de gang, maandagvoormiddag werd de eerste steen officieel gelegd. Trochus staat garant voor achttien assistentiewoningen, normaal zouden de bewoners er na de zomer van 2016 moeten kunnen intrekken. Trochus is een project van bouwondernemer Marc Demeulenaere en sluit aan bij de appartementsgebouwen van Oetstattus die ook al zo goed als afgewerkt zijn.

Momenteel zijn er al zestien van de achttien assistentiewoningen verkocht. “Voor de uitbating hebben we een akkoord met de mensen van het Zorgbedrijf. Aanpalend aan Trochus hebben we immers woonzorgcentrum Sint-Henricus waar ze alle kennis over zorg hebben”, vertelt Marc Demeulenaere. “Er is niet alleen de zorg, ze kunner ook terecht voor de activiteiten van het dagcentrum. Er is bovendien een vlotte aansluiting op het centrum van het dorp.”

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier