Eerste steen renovatie openluchtzwembad Oostduinkerke

Foto ED
Redactie KW

De werken zijn al een tijd bezig, maar maandagmiddag werd de eerste steen gelegd voor het openluchtzwembad van Oostduinkerke.

Burgemeester en schepenen waren er samen met vertegenwoordigers van Firnibo uit Veurne, het architectenbureau Van Acker en Partners en de gemeentelijke technische dienst.

De werken voor de renovatie van het beschermde momument startten in oktober vorig jaar en verwacht wordt dat het hele gebouw is gerenoveerd tegen de Garnaalfeesten van volgend jaar.

Voor het project is een subsidie toegekend door het Vlaamse Gewest (Onroerend Erfgoed) van 912.750€. Het budget voor de volledige werken bedraagt 4.267.930€.

Historisch

Het stranddienstencentrum werd in september 2008 een beschermd monument. Het is immers één van de zeldzaam bewaarde voorbeelden van dienstgebouwen die halfweg de 20ste eeuw in de badplaatsen opgericht werden. Zulke gebouwen boden in die tijd een antwoord op wat toen moderne vrijetijdsbesteding werd genoemd.

De renovatie van het Oostduinkerkse openluchtzwembad brengt het gebouw zoals het er in zijn beginperiode uitzag, terug. IN dat oorspronkelijk metselwerk en met de klokkentoren op het dak.

Toegankelijk

Het gerestaureerde dienstencentrum zal vooral de bestaande functies huisvesten: kleedhokjes met bergingen, grotere kleedkamers, sanitair (ook apart voor de strandgangers), ruimte voor de redders en een EHBO-lokaal. Het ontwerp houdt maximaal rekening met de toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Het zwembad zelf wordt eveneens aangepast, vooral met een apart gelegen ploeter- en peuterbad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier