Eerste steen gelegd voor uitbreiding veiligheidsgebouw in Oostkamp

27/04/17 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

De kostprijs van 1,5 miljoen euro wordt volledig betaald door de politiezone, die de voorbije jaren een reserve heeft aangelegd.

Eerste steen gelegd voor uitbreiding veiligheidsgebouw in Oostkamp

De eerste steen werd onthuld met van links naar rechts: aannemer Himpe, burgemeesters Annick Vermeulen en Luc Vanparys, commissaris Alain Van Acker, secretaris politieraad Mia Gobert, Burgemeester Johan Derycke, Vz raad van bestuur AGB-O Jan de Keyser en Eddy Van Daele, de korpschef van PZ Het Houtsche. © PH

Er was een hoge nood aan extra lokalen voor zowel de politie- als de brandweerzone. Dat komt vooral door de toegenomen videoverhoren en de salduzwet die een advocaat verplicht bij het eerste verhoor. De recente reorganisaties leidden ook tot een groter personeelsbestand die moest gehuisvest worden. Ook voor het stijgend aantal vrouwelijke inspecteurs, voldeden de kleedruimtes niet meer."

Tijdens de bouwwerken die de firma Himpe uitvoert zal de administratie voor twee jaar het leegstaande 'Beukenpark' huren. Daarna zullen ze in het veiligheidsgebouw enkele lokalen van de politie kunnen innemen die ondertussen in de nog te bouwen uitbreiding zal ingetrokken zijn.

(PH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!