Eerste Stadense Zombietrail lokt ruim 1.400 lopers en wandelaars

© foto JC
Redactie KW

De werkgroep AtletiekFun organiseerde zaterdagavond in samenwerking met Chirojongens Staden de eerste editie van de ‘Zombietrail’. Het evenement kende bijzonder veel bijval.

“De Zombietrail is een loop- en wandelevenement met speciale aandacht voor mensen met een beperking langs een parcours in Halloweenthema”, legt woordvoerder Wouter Van Vooren uit. “Deelnemers hadden keuze uit een tocht van 3 kilometer langs verharde paden of een 7,5 kilometer lange tocht langs onverharde wegen en door velden. Het was de bedoeling dat geoefende lopers, maar ook wandelaars, mensen met een beperking en gezinnen op de trail aan hun trekken kwamen. Het korte parcours was dan ook volledig toegankelijk voor rolwagens en buggy’s. Onderweg dienden verschillende ‘zombiezones’ doorkruist te worden. Die zones werden door zowel de Chirojongens als de Chiromeisjes als door vrijwilligers aangekleed in verschillende Halloweenthema’s met bijpassende muziek en lichteffecten.”

De eerste Zombietrail kende alvast heel wat succes. “We hadden vooraf op 1.000 deelnemers gemikt”, weet Wouter Van Vooren. “We hadden evenwel al meteen 1.050 voorinschrijvingen beet. Ook de avond zelf kon nog ingeschreven worden. Ik schat dat we 1.300 à 1.400 man hebben mogen verwelkomen. Die startten in verschillende golven. Al dat volk ineens op het parcours zou immers de sfeer bederven.” De opbrengst van de eerste Zombietrail gaat integraal naar de vzw Autisme Westhoek en naar Welzijnsschakels ‘t Vlammeke Staden. Volgens Wouter Van Vooren volgt er volgend jaar een tweede editie van de Zombietrail. “Het is de bedoeling om er een jaarlijks weerkerend evenement van te maken.”

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier