Eerste spadesteek voor nieuw polyvalent sportveld in Dudzele

Redactie KW

De stad Brugge en de Brugse Trimm- en Roeiclub aan de Herdersbrug in Dudzele slaan de handen in elkaar voor de aanleg van een polyvalent sportveld langs het Boudewijnkanaal.

De eerste spadesteek werd vandaaag gegeven in aanwezigheid van de Brugse schepenen Dolores David en Franky Demon. De BTR is in 1978 gestart met hun werking en in 1992 werd gestart met een jeugdherberg die zeer veel gehuurd wordt door roeiclubs uit binnen- en buitenland. Naast de site lag een sportterrein, maar dat verkeerde in erbarmelijke toestand en werd reeds jaren niet meer gebruikt. De BTR stelde de vraag aan de stad om het terrein te vernieuwen waarop ze zijn in gegaan en instaan voor de kosten van de renovatie. Het wordt een polyvalent sportveld van 42 op 28 meter groot waar Dudzelenaars zullen kunnen basketballen, minivoetballen, tennissen en volleyballen.

De terreinen zullen gratis kunnen gebruikt worden en nu al heeft voetbalclub VK Dudzele en krachtbalclub NS Dudzele hun interesse laten kennen. Er wordt ook verlichting voorzien zodat het terrein ook ‘s avonds kan gebruikt worden. Het is de bedoeling om het sportveld op jaarbasis minstens vierduizend uur open te stellen voor vrij gebruik. De kosten van de werken bedragen 176.723 euro.

(SR/foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier