Eerste publieksvoorstelling nieuwe Gildhofseizoen is schot in de roos

Gildhofmedewerkers Claudine Van Tieghem, Rik Demoen en Frederik Van Laere samen met Jelle Denturck. © RDG
Redactie KW

Voor het eerst nodigde het cultuurcentrum Gildhof iedereen uit om te proeven van het nieuwe seizoen, dat in september van start gaat.

De voorbije jaren stelde het cultuurcentrum Gildhof zijn seizoen altijd in mei voor aan de pers en een kransje uitverkorenen. Dit jaar wou het Gildhof het eens over een andere boeg gooien met een publieksvoorstelling. Comedian en zanger Jelle Denturck was de gastheer van de avond en tussen alle interviews door waren er muzikale optredens, filmpjes en acts. Het publiek kon deze nieuwe aanpak wel smaken en kwam in grote getale af naar de foyer van het cultuurcentrum. “We hadden gehoopt op een honderdtal geïnteresseerden, maar het zijn er uiteindelijk veel meer geworden”, klonk het bij een trotse Gildhofdirecteur Rik Demoen.

Goesting

Ook in het seizoen 2015-2016 brengt het Gildhof weer een breed spectrum aan het publiek. “We kiezen er altijd voor om niet één specifiek genre te kiezen, geen avant-garde dus, maar evenzeer geen platte commerciële producties hier bij ons. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt en wel iets naar zijn goesting vindt.” Het nieuwe werkjaar gaat van start op 26 september met Saint-Marteau à la Folie, een succesvolle theatershow van Gentse makelij met onder meer Isolde Lasoen. Nieuw is het jongerenprogramma Rnaar (spreek uit: Renaar), die het Gildhof doorheen het jaar acht avonden zal overnemen en bij de openingsavond alvast op veel bijval kon rekenen.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier