Eerste ondergrondse glascontainer in Wielsbeke

Schepen Magda Deprez is ervan overtuigd dat de nieuwe, ondergrondse glascontainer een betere zaak is, zowel voor het milieu, de leefbaarheid en het uitzicht. © NVR
Redactie KW

In 2015 besliste het college van burgemeester en schepenen een ondergrondse glascontainer bij het project van de dorpskernhernieuwing toe te voegen. “Als lid van de raad van bestuur van Imog was ik op de hoogte van deze innovatie. Ik heb dus gepleit voor de invoering van een ondergrondse container in onze gemeente. Over de elf gemeenten van Imog mocht Imog dertien containers verdelen”, legt schepen Magda Deprez uit.

Net voor de zomer was het plein af en werd het feestelijk ingehuldigd, maar de glascontainer ontsnapte aan de aandacht. “De container valt niet op. Vroeger stond hier een grote groene, maar dat is toch iets minder mooi dan deze ondergrondse. Vele mensen wisten nog niet wat de buizen naar de grond juist waren”, meent schepen Deprez.

Correct gebruiken

De glascontainer heeft nog meer voordelen. Zo zou hij niet uitnodigen om zwerfvuil langs te plaatsen. “Vaak vonden we tl-lampen, spiegels of zelfs frituurvet bij een glascontainer. Jammer genoeg deponeren mensen dat daarbij. Bij deze propere, minder logge container zie ik dat niet gebeuren.”

Er is ook een reglement verbonden aan het gebruik van de container. Daarvan is niet iedereen op de hoogte, zo blijkt. “Na een feest in zaal Den Aert werpen de gebruikers ‘s nachts hun lege flessen in de container. Dat mag uiteraard niet. De bewoners van de Sint-Bavostraat schrikken daarvan wakker. Het reglement is terug te vinden op de site van de gemeente. Laat ons hopen dat de container goed en juist gebruikt wordt.”

De gemeente wenst in de toekomst meer ondergrondse containers te gebruiken. “Als de gelegenheid door bijvoorbeeld werken zou voorkomen, dan zal het gemeentebestuur zeker initiatief nemen om de bovengrondse, groene container te vervangen door een ondergrondse. Het is stijlvoller en properder”, besluit Magda Deprez. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier