Eerste ludieke Retrokoers in Ingelmunster

Het comité van de Retrokoers met (aan de fiets) Franky Geldof en Seppe Lannoo. Daarachter v.l.n.r. Guido Gheysen, Carine Vandewalle, Luc Lannoo, Greta Verbeke, Christ Marijsse en Martin Vervaeke. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondag 10 juli organiseert een comité van vooral wielerfanaten een ludieke Retrokoers in de omgeving van de Doelstraat, nabij De Hazekapel. De publiciteitscampagne is al gestart, zodat men hoopt op een ruime opkomst.

Op 13 november 2015 diende Martin Vervaeke van café De Hazekapel een aanvraag in bij het gemeentebestuur om een eerste retrokoers te organiseren. Het duurde niet lang of Martin ontving de goedkeuring van de gemeente en ze beloofden ook hun medewerking qua logistieke ondersteuning.

Zijn bedoeling is een koers te organiseren in de stijl van de jaren 1960-1970. Intussen was er ook al een comité samengesteld dat twee keer een marathonvergadering hield om alles tot in de details uit te werken. Het comité bestaat uit organisator in opdracht Guido Gheysen, Franky Geldof, Greta Verbeke, Eddy Lannoo en vrouw Christel Vandewalle uit Meulebeke, Christ Marijsse en zoon Pieter-Jan Marijsse.

Naturaprijzen

De eerste Retrokoers wordt een sportieve en aangename aangelegenheid voor wielertoeristen op een gesloten parcours, afgezet met nadars. Het ludieke eraan wordt gecreëerd door tal van gebruiken uit vervlogen tijden. Aangezien het een Retrokoers is, mogen er geen versnellingen aan het stuur worden gebruikt en ook klikpedalen zijn verboden. Voor de start volgt er een grondige controle van de fietsen, zodat alles op een eerlijke manier verloopt.

Er zijn drie reeksen voorzien : om 14 uur begint de leeftijdscategorie 18-39 jaar (24 km), één uur later de leeftijdscategorie 40-59 jaar (19 km) en om 16 uur de leeftijdscategorie 60+ (17 km). Om 18 uur is er de prijsuitreiking. Deelnemen kost 5 euro – verzekering inbegrepen – bij intekening voor 3 juli, daarna 10 euro. Iedere deelnemer ontvangt een heerlijk Filou-biertje. Wie het wenst, kan om 12 uur barbecue à volonté verorberen voor 10 euro. Reserveren op 0472 58 53 12.

De organisatie zorgt voor naturaprijzen voor de mooiste fiets, de origineelste renner in retrokledij, de supporter in leuke retrokledij… Een speciale clubprijs is voorzien voor de wielerclub met de meeste deelnemers.

Helden van weleer

De organisatie zorgt dat er ook wielervedetten uit vervlogen tijden aanwezig zijn, zoals Eric Leman, Leif Hoste, Jaak Deboevere, Nico Mattan, Walter Boucquet, enz. Het is een Retrokoers, maar toch wordt er door wedstrijdcommissaris Luc Corneillie een klassement opgemaakt. Meer dan 20 vrijwilligers zullen de namiddag in goede banen leiden, waaronder ook twee veldwachters die de veiligheid aan de aankomst zullen garanderen.

Voor de jeugd is er een speeldorp voorzien. De aanwezigen zullen wijting, een ijskreem aan de karre, boterhammen met gehakt en kaas… kunnen verkrijgen. Als toetje wordt in café De Hazekapel de finale van het Europees voetbalkampioenschap op groot scherm geprojecteerd.

Inschrijven voor 3 juli aan 5 euro op rekening BB32 0003 4448 6002 via Christ Marijsse, Oostrozebekestraat 74, 8770 Ingelmunster, met vermelding van naam, voornaam, volledig adres, leeftijd en eventuele club. Pas na betaling is de inschrijving geregistreerd. De waarborg voor een rugnummer is 5 euro. Na de wedstrijd krijgt men dat geld direct terug. (Patrick D.)

Info : 0472 58 53 12 (Vervaeke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier