Eerste keer Mote-motortreffen op Boerenkermis

Redactie KW

Komend weekend is er Boerenkermis op wijk De Mote-Molenmeersen in Wervik.

“We hopen dit keer echt op mooi weer”, aldus Frank Vandekerckhove. Vrijdag vanaf 21.30 uur is er een optreden van Hot Stuff, met onder meer Hans Six, zoon van wijlen meester Willy Six. “Het is de tweede keer dat ze hier van de partij zullen zijn”, zegt Frank. “De eerste keer was heel lang geleden.”

Zaterdag gaat er vanaf 7 uur een rommelmarkt door. Deelname is gratis, geen inschrijving vooraf. Voor de eerste maal is er het Mote-Motortreffen langs Flanders Fields. De afstand bedraagt ongeveer 200 kilometer. Inschrijven van 7 tot 14 uur. Deelname kost vijf euro, consumptie inbegrepen. “Dat motortreffen komt er op vraag van Steven Mahieu en Diego Vantomme”, zegt Frank Vandekerckhove. “Dat is een initiatief dat moet groeien. Het zal wel lukken.”

Zaterdag vanaf 21 uur is er een optreden van The Mini Maxi Band. Zondag kan je vanaf 11 uur genieten van een aperitief met voor het zesde jaar op rij The Music Lovers. Vanaf 18 uur treden De Graeve Brothers uit Vlamertinge op. “Indertijd zijn ze hier ook geweest”, zegt Frank. “We programmeerden iets extra om de mensen in de tent te houden.” Om 19.30 uur treedt het orkest een tweede keer op. Zondagavond is er in de buurt van de feesttent vuurwerk. “Vuurwerk is er lang geleden nog geweest langs de Sint-Jansbeek”, aldus Frank.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier