Eerste Industry-Run in Veurne klokt af op 350 deelnemers

Arne Devliegher uit Adinkerke liep de 5 kilometer in 17 minuten en kwam als eerste aan. © Foto JT
Redactie KW

De eerste Industry-Run, doorheen de industriezone 1 en door enkele bedrijven in Veurne, was mede door het mooie weer een groot succes.

Run Forest, Run!!!! VZW Industry Events organiseerde een loopwedstrijd in de Industriezone 1 van Veurne. Het event startte om 15 uur met foodtrucks, geparkeerd aan de inkom van het Furnevent. Stipt om 17 uur werd het startschot gegeven van de 5 of 10 km. Wegen werden afgesloten, bedrijven werden opengesteld en er werd gezorgd voor veel ambiance langs het parcours.

Niet minder dan 350 sportievelingen verschenen omstreeks 17 uur aan de start bij de evenementenhall ‘Furnevent’ voor de 10 en de 5 kilometer run. Arne Devliegher uit Adinkerke liep de 5 kilometer in 17 minuten en kwam als eerste aan. Arne is een getrainde triatlonatleet en was zeer tevreden over zijn prestatie. Arne liep twee weken geleden nog een triatlon in Australië.

Sam Willems uit Oostrozebeke kwam als eerste aan bij de 10 km wedstrijd. Het is zijn tweede overwinning in drie weken tijd. Hij liep de 10 kilometer in een tijd van 32 min.30 sec.

Sam Willems uit Oostrozebeke kwam als eerste aan bij de 10 km wedstrijd.
Sam Willems uit Oostrozebeke kwam als eerste aan bij de 10 km wedstrijd.© Foto JT

Vanaf 20 uur is het feesten geblazen. Furnevent werd omgetoverd tot een hippe tent waar zowel VIP’s als lopers, jeugd en senioren, zich kunnen amuseren tot 3 uur ‘s nachts. Verschillende DJ’s nemen plaats aan de draaitafels en tal van arrangementen zijn opgesteld. Er worden mooie prijzen uitgedeeld aan de winnaars, alsook wordt er een trofee voorzien voor het bedrijf met de meeste deelnemers.

“Wij willen jong en oud aanzetten om in een kader te lopen dat nooit toegankelijk is”, vertelden de organisatoren. Het is een familie- en bedrijfsgebeuren waar iedereen een volledige namiddag, avond en nacht samen doorbrengt. De organisatoren waren dan ook zeer tevreden over de talrijke opkomst voor de loopwedstrijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier