Eerste goederen voor vluchtelingen verzameld in Roeselare

De eerste dag werden vooral heel wat kleren ingezameld. (Foto Stijn Cottenier)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sinds woensdagnamiddag kun je met hulpgoederen terecht in de Sint-Amandskerk. Dat leverde al meteen heel wat materiaal op.

Onder het motto ‘Roeselare Helpt!’ ontstonden er de afgelopen weken tal van initiatieven om als stad een steentje bij te dragen aan de vluchtelingencrisis. Daarbij fungeert de Sint-Amandskerk, nog maar pas ontwijd, als het centraal punt voor hulpgoederen. De afgelopen dagen werd de kerk in gereedheid gebracht door een 25-tal vrijwilligers. Sinds woensdagnamiddag kun je er effectief je goederen brengen.

“We zijn vooral op zoek naar frisgewassen kleren, proper beddengoed, bedden, matrassen en lattenbodems”, aldus integratieambtenaar Geert Nuitten. “Twee keer per week kunnen de mensen materiaal binnenbrengen, namelijk op woensdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur. Vervolgens sorteren we de kleren en maken ze gebruiksklaar.”

De eerste dag bleek alvast een succes, daarbij verzamelden de vrijwilligers vooral heel wat kleren. “We zijn tevreden over de eerste namiddag. We zijn nu nog op zoek naar rekken om die kleren ook proper aan de kant te leggen.”

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier