Eerste Fifa-tornooi van kermiscomité Boezinge

OS foto : Pa Kristof Mostaert en zoon Lennert oefenen onder het goedkeurend oog van coördinator Kristof Goethals. (Foto RLa)
Redactie KW

Het kermiscomité vond het een leuk idee om een Fifa-tornooi op de PlayStation te organiseren. “Niet alleen spelers zijn welkom, we rekenen ook op een grote schare supporters om op zaterdag 7 april een echte voetbalsfeer te creëren” , vertelt Kristof Mostaert (35), die samen met zoontje Lennert (10) deelneemt.

“Ooit werd er in café Katspel een mini-versie van het bekende PlayStationspel georganiseerd. Een paar gasten brachten toen hun eigen console en televisie mee. Dit tornooi wordt heel wat spectaculairder. Er wordt samengewerkt met Weplaysports, een professionele organisator van dergelijke evenementen. Ze voorzien voor 80 deelnemers twee spelleiders, tien spelopstellingen en grote tv’s“, vertelt Kristof, die samen met zijn zoon Lennert uit de Klappershoekstraat al ingeschreven is.

“Het is inderdaad een spel waar jong en oud kan aan deelnemen. Kristof speelt het spel regelmatig thuis met zoon Lennert, terwijl de tweeling Vic en Tobe (4) toekijken. “Het is een mooie uitdaging om mee te mogen spelen met de grote jongens“, zegt de jonge voetbalsupporter van Real Madrid.

Drie tot vier uur

Het tornooi start om 18 uur en afhankelijk van het definitief aantal deelnemers, zal de competitie drie tot vier uur duren. Er wordt gestart in poules van vier spelers, waarbij elk tenminste drie wedstrijden van ongeveer een kwartier speelt. “We zullen zeker een paar poules voorbehouden voor de jeugd, zodat ook zij kunnen doorstoten, want de beste per poule stoot door en uiteindelijk komen de finalisten tegen elkaar uit op een groot scherm.”

“Voor 80 deelnemers zijn twee spelleiders, tien spelopstellingen en grote tv’s”

“De verliezers kunnen echter de hele avond, buiten competitie, onder elkaar verder spelen. Daarnaast kan iedereen, ook de aanwezigen, nog individueel deelnemen aan de voetbalquiz. Voor de supporters wordt een bar voorzien met drankjes en croque-monsieurs. De toegang voor supporters is gratis”, deelt coördinator Kristof Goethals nog mee.

Trofee en naturaprijzen

De topdrie van de competitie wordt bekroond met een beker, maar iedere deelnemer ontvangt een mooie naturaprijs, niemand gaat met lege handen naar huis.

Inschrijven kan nog aan de prijs van 15 euro door overschrijving op rekeningnummer BE68 7390 1584 3434 van coördinator Kristof Goethals met vermelding van naam en Fifa 2018. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. (RLa)

Info: kristofgoethals@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier