Eerste fase van dorpskernvernieuwing Moorslede start op dinsdag 22 april

Foto Joke Couvreur © Foto Joke Couvreur
Redactie KW

Op de infovergadering over de dorpskernvernieuwing vanavond in De Bunder werd een uitgebreide uitleg gegeven over de diverse fases van de werken.

De eerste fase van de werken start op dinsdag 22 april aan het kruispunt van de Iepersestraat en de Dadizeelsestraat. In die fase wordt er ook gewerkt aan de Kasteelhofstraat en het eerste deel van de Dadizeelsestraat.

Tijdens de werken aan het kruispunt zal het verkeer worden omgeleid. De Zonnebeeksestraat en de Roomstraat zullen eenrichtingsverkeer zijn. Ontwerper en aannemer schatten dat de werken aan het kruispunt nog voor het bouwverlof op 11 juli afgerond zullen zijn.

De tweede stap in de eerste fase zullen de werken aan het noordelijk deel van de Kerkstraat inhouden. Daar starten ze in mei en eindigen de werken in september. Tijdens de hele periode van de eerste fase wordt er kortparkeren voorzien aan het rondpunt aan de Mikado en ter hoogte van het Sociaal Huis op de markt. Parkeren kan dan voor een uur met een parkeerschijf.

Na de vakantie

In de tweede fase start het aannemersbedrijf aan het zuidelijk deel van de kerk en aan een deel van de markt. Die tweede fase start in september en zou afgelopen moeten zijn in november 2014. Eenmaal die zijn uitgevoerd, komt de rest van de markt aan beurt samen met de Marktstraat. Eind december 2014 zou die fase ook afgelopen zijn.

In de derde fase pakken de werkers de 6de Jagersstraat aan. Die fase start in december 2014 en eindigt in april 2015.

“Al onze werken zijn uiteraard weersafhankelijk. In onze planning hebben we alvast twintig procent weerverlet ingecalculeerd”, aldus het aannemersbedrijf. (AFM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier