Eerste Dentergemse Duim voor Marc en Josianne

© Foto vadu
Redactie KW

SP.A schenkt zijn eerste Dentergemse Duim aan Marc Marijse (70) en Josianne Saelens (65). Het koppel werkt al 32 jaar als vrijwilliger in woonzorgcentrum O.L.V. van Lourdes in Wakken en krijgt de trofee als duwtje in de rug voor zoveel belangeloze inzet.

De Dentergemse Duim is een onderscheiding die gegeven wordt aan een persoon, organisatie of vereniging die zich vorig jaar op sociaal, cultureel of ecologisch vlak of in het algemeen opmerkelijk verdienstelijk heeft gemaakt. Alle genomineerden werden uitgenodigd op de prijsuitreiking in zaal Pax in Markegem. Uiteindelijk werden Marc en Josianne tot winnaar van de eerste Dentergemse Duim uitgeroepen. “Ze zijn al sinds 1986 vrijwilliger in het rusthuis“, vertelt Tim. “Op hun takenpakket: cafetaria-dienst, utistapjes met de bewoners, versiering en decoratie van de cafetaria, dagelijkse kranten- en postbedeling en helpen met klusjes bij de technische dienst. Genoeg om zich meer dan verdienstelijk te maken in de ogen van veel Dentergemnaren!”

Wegwijs met het internet

Aan de onderscheiding is naast het kunstwerk van de Duim ook een symbolische geldprijs van 250 euro verbonden. Het koppel is in de wolken met de prijs. “We hadden nooit gedacht dat we kans maakten om te winnen, maar veel mensen wilden op ons stemmen en we hebben ze in het rusthuis nog wat wegwijs met het internet gemaakt”, knipoogt Josianne. “De geldprijs gaan we niet zelf houden, maar we zouden er graag iets voor de bewoners mee doen. We zouden deze zomer graag een ijskar laten komen om hen te trakteren.” (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier