Eerste containerspeelplein staat in Kortrijk

De speelcontainer © EDB
Redactie KW

In de Graaf Karel de Goedelaan werd een speelcontainer in gebruik genomen. Die is verplaatsbaar en zal er een tijdelijke speelgelegenheid bieden.

Om archeologisch onderzoek te verrichten werd het speelplein in de Graaf Karel de Goedelaan afgebroken eind 2015. Op dit grasplein komt een campus van Howest. Om de buurt niet in de steek te laten zocht de stad naar een tijdelijke en mobiele oplossing waar de kinderen kunnen spelen.

Naam gezocht

“Het idee van een speelcontainer komt uit het buitenland, waar je al vaker containers vindt met een publieke functie. In Vlaanderen is dit uniek”, stelt Schepen van Jeugd Bert Herrewyn. De drie meter lange container werd gecreëerd door architecten, vakmannen, kunstenaars en pedagogen. Er is een klimstructuur, een grote en een kleine glijbaan, kijkgaten, een dakhut en aan de klapdeur die vastzit, hangt een speelhuisje. Tot de stad een nieuwe en definitieve speelruimte kan aanbieden, zal het pop-up speelplein in de Graaf Karel de Goedelaan blijven. “Daarna kan hij verplaatst worden waar zich eventueel ook een tijdelijke oplossing opdringt”. Voor de speelcontainer, die een prijskaartje van 20.396,50 euro heeft, wordt nog een leuke naam gezocht. Namen kunnen voorgesteld worden op een poll op de Facebookpagina van stad Kortrijk.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier