Eerste Brugge Classic lokt meteen 750 wielerliefhebbers

Redactie KW

Aan het Jan Breydelstadion in Brugge vertrokken zaterdagmorgen 750 wielerliefhebbers voor een attractieve toertocht van 75 km.

Hiermee werd meteen het startschot gegeven van een feestweek richting 100ste Ronde van Vlaanderen, die volgende week zondag 3 april plaatsheeft met start op de Markt in Brugge. Onder de deelnemers van de eerste Brugge Classic veel clubs met wielertoeristen, triatleten en individuele fietsers. Om de veiligheid te garanderen en alles kwalitatief te organiseren – ondermeer door de sportdienst van de stad Brugge – werd het aantal deelnemers beperkt tot 750. De inschrijvingen waren in een mum van tijd volzet.

Ideale omstandigheden

Droog weer, maar een frisse wind zorgden voor ideale fietsomstandigheden. In het zog van burgemeester Renaat Landuyt, sportschepen Annick Lambrecht en Jelle Hanseeuw als diensthoofd van de sportdienst, reden de wielerliefhebbers een gezamenlijke aanlooplus richting binnenstad, over de Markt, gevolgd door een unieke passage langs de verkeersvrije ring. Daar werd de volledige groep met deelnemers in de drie vooraf bepaalde groepen opgesplitst. Het eerste peloton reed onder aanvoering van de politie op de motor en met de hulp van mobiele seingevers aan 34 km per uur, het tweede peloton aan 30 km per uur, het derde peloton aan 26 km per uur. Voor deze groep werd een extra tussenstop voorzien en was de afstand met 65 km iets korter.

Van op de Brugse ring trok de tocht over tijdelijke verkeersvrije wegen langs Sint-Pieters, Lissewege, Zeebrugge, Dudzele, Koolkerke, Sint-Kruis, Assebroek, Sint-Michiels en na een doortocht door Beisbroek was de aankomst voorzien waar de renners om 9.00 uur stipt vertrokken. Daar konden de deelnemers nog wat napraten hoe zij dit eerste Brugs innovatief wielerevenement hadden ervaren.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier