Eerste Blankenbergse triatleet op het WK krijgt stedelijke sporttrofee in handen

© JWI
Redactie KW

De stedelijke sportraad van de Stad Blankenberge reikte vrijdagavond haar jaarlijkse trofeeën uit aan lokale sporthelden voor het afgelopen sportjaar. Shanaya Esther Schollaert (10) werd voor het tweede jaar op rij de trofee voor beloftevolle jongere, Brent Patteeuw (29) mocht met de hoofdprijs naar huis.

Voor het eerst nam een Blankenbergenaar deel aan de Ironman World Championship in Hawaï. Daar liep hij als vierde Belg over de meet al was zijn prestatie vooral te bewonderen door zijn zesde plaats in zijn categorie ‘Heren 25 – 29’. Met die prestatie haalde hij het meeste punten bij de deskundigen en de algemene vergadering. “De trofee is een mooie erkenning als trotse inwoner. Zeker omdat ik hier ook een trotse grootvader Alidoor Callier zie die in 2012 die als fanfaredirigent van de Bremer Straatmuzikant die andere mooie prijs, met name de Cultuurprijs in ontvangst mocht nemen. Ook dit jaar staan opnieuw heel wat wedstrijden op het programma en dagelijks trainen ben ik nog niet verleerd. Waar mijn ambities liggen, dat laat ik liever op me afkomen”, reageert winnaar Brent Patteeuw.

Op die manier liet hij het eerste elftal van Sporting Club Blankenberge, die afgelopen seizoen kampioen werd in de tweede provinciale reeks A en de halve finale haalden in de Beker van West-Vlaanderen, en de herenploeg van Tennisclub Blankenberge, die Belgisch Kampioen werden, achter zich.

Atletiekster Shanaya Esther Schollaert mag zich nog een jaar beloftevolle jongere van de badstad noemen. De jonge tiener blinkt uit in het lopen van verschillende afstanden. Zij hield de trofee weg van de andere genomineerden: surfer Yari Misson (18) en de provinciale U11-ploeg van Sporting Club Blankenberge.

Vele sportclubs waren sterk vertegenwoordigd op de uitreiking in het stadhuis.

Jacqueline Cuyle (86), Steve Mertens (46), Anneliza Lemmens (61) en Kelly Moris (26) werden gehuldigd voor hun verdiensten voor de sport. Luc Henau (73) die zich inzet voor de Internationale Tweedaagse van Vlaanderen in Blankenberge werd gelauwerd voor zijn bijzondere prestatie.

Op de uitreiking liet Jean-Marie De Leu als voorzitter van de sportraad nog eens uit van het langlopende dossier rond het nieuwe zwembad: “De beslissing die er hopelijk zeer binnenkort aankomt, zal verschillende generaties van inwoners beïnvloeden. Het is belangrijk dat er een consensus komt over de prijs maar vooral over de invulling ervan mag niet vergeten worden. Dan heb ik het niet over de keuze van het water maar belevingselementen die een belangrijke rol zullen spelen. Zes jaar geleden was het windstil rond een nieuw zwembad, gelukkig is er nu wél gekibbel.”

Komende maanden is Blankenberge opnieuw trekpleister voor tal van sportevenementen zoals de BinckBank Tour en voor het eerst: IKF Beach Korfball World Cup.

(JWI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier