Eerste bewoners van Nieuwpoorts flatgebouw kunnen weer naar huis

Redactie KW

De ravage die werd aangericht door een omgeslagen torenkraan tijdens het stormweer op 27 december kostte het leven aan een 75-jarige dame. In het appartementsgebouw Residentie Mosselbank werden enkele appartementen onbewoonbaar verklaard. De bewoners mogen nu stilaan terugkeren naar hun flat.

Nadat het parket en alle betrokken experts hun onderzoek hadden afgerond, was veiligheid de eerste prioriteit, stelde burgemeester Geert Vanden Broucke zaterdag na een infovergadering waarop alle inwoners waren uitgenodigd: “We hebben alles in het werk gesteld om de mensen zo snel mogelijk naar huis te laten terugkeren, maar eerst moesten we zorgen dat de veiligheid gegarandeerd was en dat het gebouw waterdicht was. Als alles vlot verloopt, dan zijn eind deze week de appartementen voor de bewoners van verdieping 0 tot en met 5 weer toegankelijk.”

Tijdens de vergadering kregen de bewoners ook te horen dat nog deze week het laatste grote brokstuk zou worden verwijderd, en dat daarna een nieuwe constructie wordt aangebracht die voor extra stevigheid moet zorgen. Er wordt ook het nodige gedaan om uit te sluiten dat er nog water in het gebouw zou binnensijpelen. In een iets latere fase zouden dan ook de bewoners van de hoger gelegen appartementen opnieuw huiswaarts kunnen keren. Het gebouw met 45 appartementen liep zware schade op, waarbij dertien appartementen onbewoonbaar werden verklaard. Voor die eigenaars wordt het allicht nog een tijd langer wachten.

Over de oorzaak van de ramp zou pas in mei meer duidelijkheid zijn. “Dan organiseren we opnieuw een infovergadering”, gaf de burgemeester nog mee.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier