Eerste Belgisch kampioenschap bakfietsen in Kortrijk

Redactie KW

Zondagnamiddag 14 september vond het eerste BK Cargofietsen/bakfietsen plaats in het Albertpark in Kortrijk. De organisatie was in handen van Lieve Zusjes Stoere Broers in samenwerking met Stad Kortrijk.

Op een parcours van 1,5 km namen 54 deelnemers uit verschillende steden het tegen elkaar op. Voor de tweewielers waren er drie voorrondes, voor de driewielers waren er twee. Daarna was er per categorie een finaleronde. Er werden telkens twee toeren gereden, en na de eerste toer werd een last van 40 kg opgeladen. We hoorden dat het zeer lastig was, vooral doordat er verschillende bruggen opgereden werden.

Bij de tweewielers werd Sander Vandenberghe uit Gent eerste, gevolgd door Wevelgemnaar Jonas Doornaert en Jul Goor uit Heindonk. Belgisch kampioen bij de driewielers werd Tom Matton uit Zwevegem, Kortrijkzanen Wannes Ureel en Siel Vandecasteele werden respectievelijk tweede en derde.

Tussen de rondes van het BK door was er nog een kinderloopfietswedstrijd, waar iedere deelnemer een prijsje kreeg, en er was ook een aflossingswedstrijd waar het team Cargovelo uit Gent, bijgestaan door Dyoxide de Gambettes uit Brussel, eerste werd.

(EDB – foto’s EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier