Eerste asielzoekers in Loppem arriveren volgende week dinsdag

Redactie KW

Het Rode Kruis bevestigt dinsdag dat het vanaf volgende dinsdag 5 januari start met de opvang van asielzoekers in jeugdverblijf De Hopper in Merkenveld in Loppem bij Zedelgem, zo laat het gemeentebestuur weten.

Het zou voorlopig gaan om één bus met ongeveer 30 tot 40 asielzoekers. Zoals eerder gemeld staat het Rode Kruis in voor de opvang van de asielzoekers. Zo wordt er catering en sanitair voorzien en moeten de asielzoekers verplicht binnen blijven tussen 12 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. ‘s Nachts is er ook bewaking voorzien door de gespecialiseerde firma Group 4. Het gemeentebestuur staat ook in nauw contact met de politiezone Het Houtsche om de veiligheid te garanderen.

Volgens de verantwoordelijke van het Rode Kruis, Hilde Van Gastel zullen in Merkenveld maximaal 120 asielzoekers opgevangen worden en dit tot ten laatste 21 januari.

Het Rode Kruis voorziet ook een infovergadering om de buurtbewoners op de hoogte te brengen op maandag 4 januari om 19.30 uur in de kerk van Zedelgem-De Leeuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier