“Een werkstraf? Ik trouw binnenkort, ik heb daar nu geen tijd voor”

Redactie KW

Een Brugse twintiger verklaarde vrijdagmorgen doodleuk aan de politierechter geen tijd te hebben voor een werkstraf. Daarmee leek hij een geldboete van enkele duizenden euro’s te verkiezen. Al bedacht hij zich uiteindelijk.

“Ik werk 35 uren per week én ik ga trouwen met mijn vriendin, dus in het weekend moet ik dat voorbereiden. Ik heb daar echt geen tijd voor,” antwoordde W.V., de Brugse twintiger, aan de Brugse politierechter op de vraag of hij een werkstraf zou overwegen. “Voor mij geen probleem, maar je feest zal dan toch iets bescheidener moeten. Want hier staan fikse boetes op”, was die zijn repliek.

De jongeman moest voor de rechtbank verschijnen omdat hij tot twee keer toe met een opgefokte brommer betrapt werd. De eerste keer reed zijn brommer 75 kilometer per uur in plaats van 45. De tweede keer was dat 58 kilometer per uur. “Ik wist helemaal niet dat die zo snel gingen”, zei hij.

Omdat de brommers ook niet geldig verzekerd waren, riskeert hij een boete van enkele duizenden euro’s. Omdat de jongeman en zijn vriendin het niet breed hebben, vroeg de rechter of een werkstraf dan niet beter gepast zou zijn. Maar daar had de jongeman blijkbaar geen tijd voor. Toen hij hoorde hoe hoog de boetes precies waren en dat hij die werkstraf eventueel na zijn trouw zou kunnen uitvoeren, draaide hij wel bij. De politierechter geeft hem nu de kans om aan een justitie-assistent te bewijzen dat hij gemotiveerd is om een werkstraf uit te voeren en zal later een uitspraak doen.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier