Een tulpenhart voor Parkinsonpatiënten bij AZ Delta Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Aan het AZ Delta campus Wilgenstraat in Roeselare werd op donderdagnamiddag 20 maart een tulpenhart aangeplant voor Parkinsonpatiënten.

De plantactie is een onderdeel van de campagne van de Vlaamse Parkinson Liga (VPL). “De verschillende locaties waar een tulpenhart aangeplant wordt, zijn plaatsen waar Parkinsonpatiënten bijzondere aandacht krijgen. Zo lanceerde het AZ Delta als eerste het Vlaams Dagziekenhuis Parkinson”, zegt ondervoorzitter Lut Moereels. Onder andere Kortrijk, Oostende en Gent zullen ook nog dezelfde actie ondernemen.

Tijdens het aanplanten van het tulpenhart steken de patiënten en sympathisanten elkaar een hart onder de riem. Ook burgemeester Luc Martens en dokter Philip Bourgeois hielpen een handje. Met deze actie op een zonnige eerste lentedag hopen de Parkinsonpatiënten op een blijvende aandacht voor de ongeneeslijke ziekte, die ook steeds vaker jonge mensen treft.

Voor meer informatie over de VLP en de ziekte van Parkinson kan je terecht op www.parkinsonliga.be of via het nummer 0478.96.16.80. (SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier