20/11/15 om 11:04 - Bijgewerkt om 14:31

Een nieuw Paradijs in Koolskamp?

Zondag zorgde een windstoot ervoor dat het leegstaande Paradijs in Koolskamp voor een deel werd afgebroken. Dat legde meteen enkele pijnpunten bloot, ook voor het dorp.

't Paradijs was decennia lang een vaste waarde in de gemeente. Een café annex feestzaal, met naam en faam tot buiten het dorp. Families en verenigingen vierden er feest, artiesten traden er op en de vermaarde kippen die er geserveerd werden, werden een begrip in de schaduw van de Sint-Martinuskerk. De bekendste uitbater, Robert 'Soiten' Vannieuwenborgh, overleed in 2007. Na hem werd het gebouw verschillende keren verkocht, maar de gloriedagen waren duidelijk voorbij. 't Paradijs stierf een stille dood. Het gebouw staat al jaren te verkommeren en veranderde al vaak van eigenaar. Ramen zijn ingegooid en voor vandalen en kinderen is het gebouw een speelterrein. Een mens zou denken dat er lessen getrokken werden uit De Tassche, maar tevergeefs. Iedereen en niemand is verantwoordelijk. En uiteraard kan je zo'...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!