“Een dame liet me weten dat ze bijna haar bed had afgebroken”

Silvie Hoornaert.
Redactie KW

Silvie Hoornaert (36) werkt overdag dan als administratief bediende bij het sanitairbedrijf Sanicomfort. Maar na haar uren klust ze bij als Upperlady, een uitlaatklep sinds een jaar voor de dame uit Ooigem. “Voor mij geen Mylène of Tupperwarepotjes: op een Upper at home-avond is er gegarandeerd meer ambiance”, klinkt het.

Dit artikel maakt deel uit van ons ‘Dossier Erotiek in West-Vlaanderen’.

Ieder jaar organiseerde Silvie een Upper at home bij haar thuis. “De Upperlady liet vallen dat ze nog collega’s zochten en dat dat wel iets voor mij zou zijn”, vertelt Silvie. Een jaar later staat ze te pronken in de januaritop 10-Upperladies. “Ik amuseer me. Een Upper at home voelt niet aan als werken voor mij. Ik kijk uit naar zo’n avondje. Dan ben ik voor mezelf er even uit. Het is eigenlijk wel een soort uitlaatklep voor me. En zo willen we ook dat onze dames zich voelen. Het gaat ook niet alleen om opbrengst, maar om plezier. Een grappige, gezellige avond is het belangrijkste.”

Van studenten tot 70-plussers: Upper at home is er voor iedereen. “Op zo’n avondje ben ik iemand van ‘de dames’ in huis. De dames amuseren zich en ook ik laad mijn batterijen op. Niks gezelliger dan dames onder elkaar. Ze drinken iets op hun gemak. Er wordt gelachen. Een Upper at home-avond neemt de dames even weg van hun gezinsleven. Even kunnen ze gewoon ‘vrouw’ zijn. Al geven we ook avonden voor koppels.”

Op een laagdrempelige manier wordt er kennis gemaakt met speeltjes en attributen. “Als opener leggen we een tintelend lepeltje muntgel in het toilet en iedereen die wil mag eens proberen hoe dat voelt. Het ijs wordt gebroken en de dames durven openlijker zaken delen en steken vaak ook iets op van elkaar. Al lachend wordt er van alles aan bod gebracht waar er anders niet over gepraat wordt en soms in de taboesfeer blijft hangen. Een vrouw zal niet gemakkelijk een seksshop binnenwandelen”, aldus Sylvie.

Vrijgezellen

Een van de meest onvergetelijke momenten moet een vrijgezellennamiddag zijn die Silvie mocht opleuken met een Upper at home-party: “Ik had een groep met jongere twintigers, maar ook enkele dames die 60- en 70-plus waren vervoegden de groep. Voor die mensen was de upperdare een openbaring. De dames waren ook heel uitgelaten. Er werd enorm gelachen en ‘gedeeld’ met elkaar. Er was ook een dame van wie haar man al drie jaar gestorven was en die sindsdien niks meer seksueel beleefd had. Ze bloeide gewoon open op die party en ging naar huis met enkele mooie aankopen. Ik hoor haar en de andere oudere dames nog zeggen ‘dat ze dertig jaar te vroeg geboren waren’. Daar krijg ik enorm veel voldoening van: dat je die mensen echt iets kan meegeven, ze weer een beetje zuurstof geeft.”

“Ik kreeg een reactie van een dame dat ze bijna haar bed had afgebroken”

Zo’n avond kan best voor wat meer avontuur in de slaapkamer zorgen en emancipeert de vrouwen om na te denken over hun eigen plezier. “De dames durven echt iets uitkiezen en nadenken over wat zij willen. Er wordt nu en dan wel eens een sms’je gestuurd naar de vriend, partner of man, maar er wordt ook wel kordaat besloten dat ze het gaan kopen en ‘dat ze wel zullen zien wat hij ervan vindt’. De man kiest vaak in bed. Een Upper at home kan de conversatie al eens op gang brengen. Er wordt niet gemakkelijk gepraat over seks.”

Intieme zaken

Het eerste gedeelte van een party is dan misschien allemaal onder elkaar even over alles praten, maar achteraf wordt er individueel besteld in een meer aparte ruimte. “Dan worden er vaak nog meer intieme zaken verteld. Niet iedereen wil haar aankoop delen met iedereen. Soms treed je als Upperlady al eens beschermend op naar bepaalde vrouwen toe, zoals dames die een beetje meer schroom hebben om dingen te delen. Dat persoonlijk momentje is ook voor mij een leuke en ‘intieme’ beleving. Sowieso: een party zorgt ervoor dat er ‘gepraat’ wordt, of het nu thuis met de man is, met de andere dames of achteraf met mij persoonlijk.”

Ook na de avond blijft Upper at home Silvie bezighouden. “Sowieso moet je de bestelling opvolgen, zorgen dat alles overal goed geraakt. Maar ik stuur ook al eens een berichtje naar de dames die een bepaald product uittesten om hun reactie te weten. Zo kreeg ik onlangs een reactie van een dame die één van onze nieuwste speeltjes had gekocht en vertelde dat ze na de eerste keer haar bed bijna had afgebroken. ‘Yes’ gaat het dan door mijn hoofd. Voor die reacties doe je het écht wel.” (AD)