Marlies Lameire
Marlies Lameire
Webredacteur voor Zuiddag
Opinie

22/10/15 om 15:58 - Bijgewerkt om 16:06

Een dag op de redactie van kw.be

Donderdag 22 oktober. 15.000 scholieren gaan een dagje werken voor Zuiddag. Marlies Lameire draaide een dag mee op de webreactie van kw.be.

Een dag op de redactie van kw.be

Toen we op school te horen kregen dat we een job moesten zoeken voor Zuiddag was ik erg enthousiast en wilde ik er meteen aan beginnen. Ik wist al redelijk snel wat ik wilde doen als job, een dag meedraaien bij een krant. Volgend jaar zou ik namelijk graag iets in de media of in de journalistiek studeren, om daar later mijn beroep van te maken. Daarom besloot ik om een mailtje te sturen naar de online redactie van kw.be. Ik kreeg meteen groen licht om een dagje "webredacteur" te worden.

Delen

Het is belangrijk dat wij als Westerse jongeren beseffen dat niet iedereen de kansen krijgt die wij krijgen

We wilden vandaag Zuiddag in West-Vlaanderen live in beeld brengen. Daarom lanceerden we de hashtag #KWzuiddag. Zo kon ik vandaag via sociale media informatie verzamelen over de leuke ervaringen die jongeren over heel West-Vlaanderen meemaakten.

Er werden heel veel foto's gedeeld en veel leuke tweets gepost die ik kon gebruiken. Iedereen was dolenthousiast over Zuiddag, ik heb enkel positieve reacties gelezen.

Delen

Ik moet zeggen dat ik de smaak van de journalistiek zeker te pakken heb

Ook kreeg ik de kans om mijn collega, "sportjournalist" Lothar Desmet, te interviewen. Op deze manier kon ik ook al eens proeven van het werk als journalist en ik moet zeggen dat ik de smaak zeker te pakken heb.

Mijn tweelingzus Elien is vandaag ook aan de slag gegaan. Zij hielp mee bij de verzorging en de animatie in WZC Rustenhove in Ledegem. Ook zij is erg enthousiast over dit initiatief. Ten eerste is het gewoon leuk om eens niet achter de schoolbanken te moeten zitten en ten tweede steun je er ook nog eens het goede doel mee.

Het feit dat de opbrengsten rechtstreeks naar een goed doel gaan, motiveerde mij extra hard. Het is hartverwarmend om te weten dat zoveel jongeren vandaag de handen uit de mouwen steken om jongeren uit het Zuiden een betere toekomst te bieden. Het is belangrijk dat wij als Westerse jongeren beseffen dat niet iedereen de kansen krijgt die wij krijgen en daar dringend iets aan veranderd moet worden. Voor mij was deze dag zeker en vast een heel leerrijke ervaring!

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!