“Een bruisende ontmoetingsplaats”

Redactie KW

Sinds 1 juni heeft Kortrijk er met Jardin Bohémien een nieuwe bar bij. Uitbaters zijn de goede vrienden Gianni, Michaël en Sébastien. De locatie is de tuin van de historische villa aan de Sint-Amandslaan 26 in Overleie.

De bar is ingericht als een tropische tuin met bankjes, leuke hoekjes, zeteltjes en exotische planten. “We hebben alles zelf uitgetekend, gemaakt met gerecupereerde paletten en geschilderd. We hebben er een volledige maand aan gewerkt. Het is de bedoeling een vintagesfeer te creëren in een oase van rust en toch een kloppend hart te zijn in Overleie”, zeggen Michaël Cambien (28), Gianni Dewaegenaere (22) en Sébastien Djeddah (23).

De bar biedt een assortiment bieren en cocktails aan. “Over de middag bieden we ook een soort clubsandwich, soep en nacho’s aan.” Inhoudelijk staan er thema-avonden, kleinschalige optredens, afterworkparty’s en interactieve workshops op het menu. “Met dank aan onze partners buitenhuisinrichting Extremis, verfwinkel Colora, plantencentrum Floralux en audiovisueel materiaal Bekafun. Zonder hen zou dit niet mogelijk geweest zijn.” De Jardin Bohémien is open tot eind augustus van woensdag tot en met zondag, telkens vanaf 11 uur. “Het wordt een bruisende ontmoetingsplek voor jong en oud”, aldus het drietal nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier