“Een beetje peper en zout in bed kan geen kwaad”

Kristien Vanspeybrouck. (Foto BC)
Redactie KW

Kristien Vanspeybrouck uit Zedelgem is al 13 jaar consulente voor Upper at home. In die periode heeft ze de verkoop van seksspeeltjes enorm weten evolueren. “Vrouwen weten ondertussen dat het bij ons niet over platte seks gaat, maar over het feit dat iedereen wil genieten in de slaapkamer”, zegt ze.

Dit artikel maakt deel uit van ons ‘Dossier Erotiek in West-Vlaanderen’.

Kristien Vanspeybrouck (45) woont in de Tulpenlaan in Zedelgem. Ze is getrouwd met Christophe De Wilde en mama van Thibault (23), Jordi (21) en Kjell (15). Kristien werkte 18 jaar lang in het salesteam van het bedrijf Cortina in Oudenaarde, maar koos er in 2013 voor om voltijds voor Upper at home te gaan werken.

Vandaag is ze regiomanager voor Oost-Vlaanderen, maar geeft ze ook nog Upperparty’s. “Mijn zus Christelle was Tupperwareconsulente en ik wou ook wel zoiets doen, maar dan niet voor Tupperware. Ik hoorde op de radio dat Upper at home op zoek was naar 50 consulenten en zo ben ik in 2005 consulente geworden. Ik heb het altijd in bijberoep blijven doen tot 2013, dan heb ik er mijn hoofdberoep van gemaakt”, begint Kristien.

Sterke evolutie

“In dertien jaar tijd heb ik Upper at home enorm zien evolueren. We hebben heel veel producten zelf ontwikkeld om aan de vraag van de klanten te voldoen. Maar ik heb ook het hele idee van seksspeeltjes en de aankoop ervan bij de vrouwen zien evolueren. Ze beseffen ondertussen dat het bij ons niet over platte seks gaat, maar over het feit dat iedereen wil kunnen genieten in de slaapkamer. Maar ik begrijp wel dat de stap naar seksspeeltjes niet voor iedereen altijd evident is om te zetten.”

“Het is soms verwonderlijk om te horen wat vrouwen nog niet weten over hun eigen lichaam”

“Vroeger kende ik seksspeeltjes ook alleen maar vanuit de seksshops in Sluis, maar daar kun je ons totaal niet mee vergelijken. Upper at home is heel laagdrempelig en vrouwvriendelijk, extreme dingen hebben we niet. Ook nu ga ik af en toe nog eens binnen in een seksshop, gewoon om eens te kijken en te vergelijken. En dan denk ik: mens toch, wat is dat hier allemaal…

Goed voelen in je vel

“Seksspeeltjes zijn toegankelijker geworden voor veel vrouwen dankzij ons. We bieden artikeltjes aan die zorgen voor wat peper en zout in de slaapkamer en dus in het seksleven van de vrouw en haar partner. En dat kan nergens kwaad, toch?! Het gaat over genieten, je goed voelen in je vel en in je relatie. We bieden ook meer aan dan seksspeeltjes alleen. Zo hebben we ook verwen- en verzorgingsproducten en lingeriesetjes. Maar in de top drie van best verkopende producten staan twee clitorisstimulatoren waarbij de ene zelfs een orgasme garandeert. Clitorisstimulatoren worden wel eens de beste vriend van zowel de vrouw als de man genoemd, want een man die zijn vrouw graag ziet, ziet zijn vrouw toch ook graag genieten?!”

Anno 2018 over seks praten, is nog altijd een taboe, ondervindt ook Kristien. “Er is zeker nog heel wat werk aan de winkel op dat vlak. Het is soms verwonderlijk wat vrouwen nog niet weten over hun eigen lichaam. Na een Upperparty kunnen mensen persoonlijk bij mij in alle discretie bestellen wat ze willen, zodat eigenlijk niemand hoeft te weten wat ze willen. Dan spreken vrouwen wel eens over hun problemen in de slaapkamer. Dingen waarover ze anders niet durven spreken. Soms kunnen ze met wat advies echt geholpen worden. Het is altijd fijn om dan achterna een mailtje te krijgen van iemand die tevreden is met de oplossing die je hebt aangereikt. Maar als er grote problemen zijn, dan verwijs ik de mensen door. Ik ben tenslotte geen seksuologe”, zegt Kristien voorts.

Gevarieerd publiek

Het publiek dat Kristien tijdens haar homeparty’s entertaint en informeert, is heel gevarieerd. “In een grootstad als Gent of in plattelandsgemeentes als Zedelgem of Zerkegem: overal is de drempel voor vrouwen hetzelfde. In een seksshop binnen gaan: neen; in een huiskamer seksspeeltjes en zo meer leren kennen: ja. En het publiek is heel gevarieerd, ik kom echt bij alle lagen van de bevolking. Uiteindelijk wil iedereen genieten in de slaapkamer.”