‘Een avond vol… Brugse kluchten’ brengt Roger ‘Stiene’ Minnebo terug op de planken

Redactie KW

Na de geslaagde Brugse publiekstrekker ‘Nacht Van d’Echte Vinten’ komt er op zaterdag 14 oktober vanaf 20 uur in theaterzaal De Dijk in Sint-Pieters, een deelgemeente van Die Scone, ‘Een avond vol… Brugse kluchten’.

Bijzonder is dat de organisatoren Roger Minnebo wisten te overtuigen om nog een keer zijn legendarische typetje Stiene ten tonele te voeren.

Voormalig haarkapper Roger Minnebo was liefst 54 jaar (!) lid van Willen Is Kunnen, het vermaarde Brugse revuegezelschap waar hij decennialang stukken voor schreef en regisseerde. Steevast kroop Minnebo in de huid van Stiene, een even grote roddeltante als zijn tegenspeelster Stance. Na 106 revues (!) besloot Willen Is Kunnen een kleine zeven jaar geleden om ermee te stoppen.

Op 80-jarige leeftijd maakt Minnebo een voorlopig eenmalige comeback. Op zaterdag 14 oktober kruipt hij in de huid van Stiene en dit op ‘Een avond vol… Brugse kluchten’. Nog die avond zal Nico Blontrock, bekend van onder meer Radio 2 West-Vlaanderen, er op zijn kenschetsende manier de meest grappige Brugse anekdotes opdissen en gaan De Mugge van Brugge, Koen De Brabander en John ‘Bo Bo’ Bollenberg strijden voor de titel van ‘Beste Brugse Moppentapper’.

(svv)

www.brugsekluchten.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier