Echtgenote van Kortrijkse ere-burgemeester Sansen overleden

26/07/16 om 08:59 - Bijgewerkt om 09:04

Christiane Cottenier, echtgenote van ere-burgemeester Antoon Sansen van Kortrijk, is zaterdag 23 juli overleden. Ze is 80 jaar geworden.

Echtgenote van Kortrijkse ere-burgemeester Sansen overleden

Antoon Sansen was burgemeester tussen 1988 en 1994. Hij was schepen tussen 1966 en 1988 en nogmaals tussen 1994 en 1996. Hij was sinds 1958 getrouwd met Christiane Cottenier. Samen hebben ze drie kinderen - Pol, Luc en Ann - vijf kleinkinderen en ook al drie achterkleinkinderen.

De laatste jaren bouwde Sansen zijn politieke activiteiten af, omdat hij meer tijd wou doorbrengen met Christiane. "Achter elke sterke man staat een sterke vrouw, zegt het spreekwoord en bij mij was dat zeker het geval", benadrukte Antoon in 2012 in een artikel in Kortrijks Handelsblad. "Mijn vrouw is heel belangrijk geweest voor mijn politieke carrière. Zij wees me indien nodig op een aantal zaken. Telkens we op straat wandelden en ik niet zag of hoorde dat iemand goeiedag zei, gaf ze me een por. Christiane had daar oog voor. Ik heb heel wat stemmen aan haar te danken."

Recepties en soupers verdelen

"In de periode dat ik in het schepencollege zat, waren er elk weekend wel een aantal recepties", vertelde Antoon Sansen toen ook nog. "Vaak met daarbovenop nog een paar soupers. Dan spraken Christiane en ik af wie naar waar zou gaan. Mijn vrouw vertegenwoordigde me vaak en ze deed dat met verve. Ik kan dat niet genoeg onderstrepen. Daarom wil ik er nu voor haar zijn. Christiane sukkelt wat met de gezondheid, heeft de ziekte van Parkinson. Ik wil nu zo veel mogelijk bij haar zijn. Dat is ook de reden waarom ik altijd de gemeenteraad niet volledig uitzit. Mijn vrouw heeft me meer nodig dan de raadsleden."

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 30 juli om 10.30 uur in de Sint-Janskerk op het Sint-Jansplein in Kortrijk.

(FJA/AXV - Foto a-BWB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!