Eandis kan eindelijk starten met bouw van nieuw bedrijfscomplex

Redactie KW

De werken op Ter Waarde in Ieper lagen een jaar stil door archeologische vondsten.

Vrijdagmiddag vond de eerstesteenlegging plaats van het nieuwe bedrijfsgebouw van Eandis. Eandis beschikt momenteel over een (gehuurd) gebouw op Ter Waarde, maar plant een verhuizing naar een nieuwe vestiging. Het kocht daarvoor grond aan van de West-Vlaamse Intercommunale vlak naast het huidige bedrijfsgebouw. “Ons bedrijf is al van voor de Eerste Wereldoorlog in Ieper gevestigd”, aldus Walter Van den Bossche, CEO van Eandis. “Ons doel is echter om een betere dienstverlening te geven aan onze klanten en daarom kiezen we voor een nieuwbouw in het infrastructuurgebied IJzer-Mandel. Ons huidige pand sluit onvoldoende aan bij de voorbeeldrol op het vlak van zuinig energiegebruik.”

We zien onder meer Iepers burgemeester Jan Durnez en Roeselaars burgemeester Luc Martens tijdens de symbolische eerstesteenlegging.
We zien onder meer Iepers burgemeester Jan Durnez en Roeselaars burgemeester Luc Martens tijdens de symbolische eerstesteenlegging.© JL

Luc Martens, naast burgemeester van Roeselare ook voorzitter van distributienetbeheerder Gaselwest, pikt in: “We hebben op het vlak van energiegebruik een maatschappelijke opdracht en een voorbeeldfunctie. Daarom moeten we zelf ook inspanningen leveren.” Opvallend is dat de werken een jaar stil gelegen hebben door een archeologisch onderzoek. “De frontlijn was niet veraf van Ter Waarde“, zegt Iepers burgemeester Jan Durnez. “Maar uiteindelijk zijn we kunnen overgaan tot de eerstesteenlegging.”

Nieuwbouw

Het nieuwe gebouw bestaat uit twee delen: op het gelijkvloers zal er een klantenkantoor te vinden zijn met daaronder een magazijn van 1.500 m². Daarboven komt een kantoorgedeelte met vier verdiepingen. De energiemaatregelen zijn onder meer een groendak, warmtepomp en zonnepanelen. De oplevering van het gebouw is voorzien voor juli 2016.

(JL – foto JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier