Dwars door Geluwe stopt na 25ste editie op 8 oktober

Redactie KW

De organisatoren van de stratenloop Dwars door Geluwe (jeugdreeksen, jogging, prestatieloop) gooien na 25 edities de handdoek wegens geen opvolgers.

Dat maakten ze vrijdagavond bekend. Na 25 edities willen ze eindigen in schoonheid. De laatste editie vindt plaats op zaterdag 8 oktober, tijdens de kermis in Geluwe. Dwars door Geluwe is telkens goed voor 700 à 900 deelnemers. “Met pijn in het hart, maar blij en fier op wat we allemaal samen hebben gerealiseerd, houden we er na deze editie mee op”, aldus voorzitter Stefan Nollet van de vzw Dwars door Geluwe. “We zien het zeer somber in. Er waren drie kandidaten om in het bestuur te komen. Eén daarvan kwam regelmatig naar de vergadering. We deden een jaar geleden een oproep voor nieuw bloed.”

Geluwe telt net zoals in andere gemeenten nogal wat recreanten die gaan lopen. Vanuit die hoek lukt het blijkbaar niet. “Ze vinden onze beslissing allemaal spijtig, maar niemand is bereid om de fakkel over te nemen of in de bres te springen.” Omwille van het zilveren jubileum werden de organisatoren met een herinneringsdiploma uit erkentelijkheid gehuldigd door het stadsbestuur van Wervik

De organisatoren benadrukken dat hun vzw financieel heel gezond is.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier