Dwars door Brugge verwacht minstens 7.500 deelnemers aan de start

Redactie KW

Loopwedstrijd ‘Dwars door Brugge’ verwacht op zondag 8 mei een slordige 7.500 atleten aan de start in het centrum van Brugge.

Deze editie verschilt heel weinig met die van vorig jaar. Enkel doordat de Boeveriepoort gesloten is, wordt er een kleine omleiding voorzien tot aan de Smedestraat, waar dan terug op het originele parcours wordt aangesloten. Om 14 uur wordt de start gegeven aan het Minnewater voor de 5 kilometer. Een half uurtje start al de Kids Run onder de balkonrotonde aan de achterkant van het station. Een uurtje later, om 15 uur, gaat dan de 15 km van start, ook al onder de balkonrotonde.

Opgemerkte deelname wordt zeker die van Koen Naert uit Oostkamp, die zich vorig jaar kwalificeerde voor de Olympische marathon in Rio. Onze beste langeafstandsloper van het ogenblik was ook present op de voorstelling donderdagvoormiddag, waar hij zijn programma naar aanleiding van zijn deelname aan de Olympische Spelen voorstelde. Dwars door Brugge wordt zijn eerste voorbereidingswedstrijd naar aanloop van zijn Olympische wedstrijd.

Er kan nog altijd ingeschreven worden. Meer info is te vinden op de website van de organisatie.

(GDM – Foto GDM)