Dwars door Bellegem nu ook met parcours voor kinderen

72 medewerkers verkenden de wandeltocht zondag al met de fiets. © EB
Redactie KW

De 27ste editie van de familiewandeltocht Dwars Door Bellegem vindt op zondag 2 juli plaats.

Op zondag 18 juni trokken de medewerkers van Dwars door Bellegem op verkenning en fietsten ze de grote wandeltocht die op 2 juli zal plaatsvinden.

“Met 72 medewerkers genoten we met de fiets van het landschap waardoor er zal gewandeld worden, op de ene post kregen we een versnapering, elders dronken we een aperitief en we kregen ook verfrissingen. We sloten allemaal samen af om te eten. Onze medewerkers hebben de dag zelf niet de tijd om de wandeltocht mee te doen”, aldus voorzitter Yannick Ghysels.

Rustposten bij Goed te Bottelerie, Roland Holvoet, Hoeve Decuypere, de Hoeve en in ‘t Oud Hof

De tocht gaat voornamelijk door Bellegem, maar doet ook een stukje Rollegem en Dottenijs aan. De rustposten zijn op Goed te Bottelerie in Bellegem, bij Roland Holvoet in Rollegem, bij Hoeve Decuypere en in de Hoeve aan de Bellegemsestraat, beiden in Dottenijs en in ‘t Oud Hof van Bellegem in Bellegem. In alle rustposten zijn er versnaperingen voorzien en is er ook animatie. Zo is er voor de kinderen grime, een springkasteel, een ballongoochelaar en zijn er op verschillende plaatsen opdrachten voor een kinderparcours. “Het is de eerste keer dat dit volledig uitgewerkt wordt”, vertelt Yannick. “Met een volgestempelde kaart maken de kinderen kans op een prachtige prijs.”

Wandeltocht opgenomen in kalenderjaar van Vondelmolen

Er zijn optredens op verschillende rustposten en bij Roland Holvoet is er zowaar ook een verrassingsact. Elf bestuursleden en 100 medewerkers zorgen voor een onvergetelijke dag voor de deelnemers, die kunnen kiezen voor een tocht van 6, 10, 15 of 20 km. Het parcours van 6 en van 10 km is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Vooraf inschrijven kan tot 29 juni bij Omer Lefebvre, ‘t Rode Paard 52 in Bellegem of via 056 21 34 84 aan 3 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot 12 jaar. De dag zelf betaal je een euro meer. “Er zijn momenteel al 200 voorinschrijvingen meer dan vorig jaar.”

De wandeltocht is opgenomen in de wandelkalender van het 150-jarig bestaan van Vondelmolen. “Het is de enige West-Vlaamse wandeling die daarin aan bod komt.” De opbrengst van Dwars Door Bellegem gaat dit jaar naar De Hoge Kouter en het Jongerenatelier Kortrijk.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier