Duurzame Tinekesfeesten hopen op 30.000 bezoekers

Op de foto herkennen we Steven Parmentier en Emmelie Dupont. Zij zijn de voorzitters van de Tinekesfeesten in Heule. © (Foto ICK)
Redactie KW

Donderdagavond is de 53ste editie van de Tinekesfeesten in Heule feestelijk geopend.

Dat gebeurde door de voorzitters Steven Parmentier en Emmelie Dupont. Het thema van deze editie is ecologie en duurzaamheid. Tijdens de Tinekesfeesten kunnen bezoekers een boom aankopen om te planten in het Tinekesbos dat er in de Stijn Streuvelslaan komt.

Vrijdag 9 september is er een avondmarkt met om 19 uur de doortocht van de acht Tinekeskandidates op hun praalwagen. Zaterdag 10 september en zondag 11 september gaan de feesten door, met als rode draad de verkiezing van Tineke van Heule. Zondagavond 11 september weten we wie het nieuwe Tineke van Heule van deze 53ste editie wordt.

De verwachtingen bij beide voorzitters zijn alvast hoog gespannen. “We hopen op een 30.000 bezoekers gerekend over de vier dagen. Met het mooie weer dat voorspeld wordt, mag dit zeker geen probleem zijn. De voorverkoop verloopt goed. Zo is de verkiezingsavond en de seniorennamiddag al uitverkocht. We hebben enorm uitgekeken naar de officiële opening vanavond, omdat we eindelijk al onze voorbereidingen van het voorbije jaar aan de buitenwereld kunnen tonen. Natuurlijk zijn we benieuwd wie het 53ste Tineke van Heule wordt.”

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier