Duizenden toeschouwers genieten van de 31ste carnavalsstoet in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het mooie weer zorgde ervoor dat duizenden toeschouwers naar het centrum van Roeselare afzakten voor de 31ste Rodenbach Carnavalsstoet. Dit jaar met een nieuw parcours, waardoor het volk meer verspreid werd. Toch stond het volk op bepaalde plaatsen rijen dik.

Dit jaar vertrok de carnavalsstoet in Roeselare niet in de Sint-Amandsstraat, maar aan het einde van de Noordstraat. Op die manier bleef parking De Munt vrij en bereikbaar, wat vorig jaar niet het geval was. “We doorkruisen zo ook het volledige centrum en het volk kan wat meer verspreid staan”, vertelt José Debels, voorzitter van het Stedelijk Rodenbach Carnavalcomité. “Het was tot nu toe een voortreffelijk weekend zonder incidenten.”

In totaal waren er 34 deelnemers aan de stoet, waaronder ook heel wat Roeselaarse verenigingen. Daar waar het volk in de Noordstraat nog erg verspreid stond, was het vooral rond de Grote Markt en in de Ooststraat drummen om een glimp op te vangen van de vele kleurrijke wagens. Ontsnappen aan de confetti was geen optie! In die stoet ook Davy Declercq of Dafke, hij werd vrijdag verkozen tot de Prins Alexander XXXI. “Dit moet het hoogtepunt worden van een fantastisch weekend”, vertelde hij nog vooraf. “Een weekend vol vriendschap, ook tijdens de verkiezing op vrijdagavond. We hebben eerlijk gestreden en de sfeer was opperbest en dat was erg lang geleden. Het is het signaal dat carnaval ook zonder incidenten gevierd kan worden.”

Zaterdagavond werk Kurt Vinamont uit Linter verkozen tot de tweede Regenboogprins van België. “Ik hecht erg veel belang aan deze titel. Er heerst nog steeds te veel een taboe rond holebi’s”, aldus Kurt nog.

(TD)

Een volledige reportage over carnaval in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Duizenden toeschouwers genieten van de 31ste carnavalsstoet in Roeselare


© STEFAAN BEEL