Duiktank Transfo verwelkomt 20.000ste duiker

Redactie KW

Na een wat bescheiden start, hebben de duikers nu blijkbaar de weg gevonden naar de duiktank op de Transfosite in Zwevegem. Men kon er vrijdagavond de 20.000ste duiker verwelkomen.

“Daar zijn we heel tevreden mee.”, zegt verantwoordelijke Marc Maelfait. “De duiktank kende een aarzelende start met in het eerste jaar 3.000 bezoekers. Het jaar daarop hadden we er 7.000 en vorig jaar dus 10.000 zodat we nu op een totaal van 20.000 komen.” De duiktank werd op 21 maart 2015 geopend.

De 20.000ste duiker was Tom Clincke, die aangesloten is bij de duikclub ‘Bubbles & Fun’ uit Oudenburg. Een club die af en toe naar Zwevegem afzakt om er te duiken. Tom kreeg een fles Cava overhandigd van Sofie Maelfait, dochter van Patrick, die samen met haar vader instaat voor het goede verloop in de duiktank.

In mei verwacht men al de 25.000ste bezoeker. Dit zou men willen vieren met een speciale activiteit. “Omdat er een gele duikboot in de duiktank ligt, denken we een themadag rond de Beatles en hun Yellow Submarine te organiseren. Alles zou dan in het teken staan van die legendarische jongens.”, aldus nog Patrick Maelfait.

(GV- Foto FV)