Duikclub De Nereïden uit Wevelgem aast opwereldrecord onderwaterbreien

Redactie KW

Op zaterdag 15 november doet duikclub De Nereïden een gooi naar het wereldrecord onderwaterbreien.

“Begin dit jaar kregen acht leden van de KVLV (in de volksmond nog altijd de Boerinnenbond, red.) in Wevelgem een duikinitiatie. Achteraf zei een van de dames dat ze uit dank wel eens een breiles wilde geven aan onze leden. Eerst werd dit voorstel weggelachen, maar na een tijdje vonden we dat wel een leuk idee en rijpte het idee om onder water te breien en daar meteen een wereldrecordpoging aan te verbinden. We deden navraag bij het Guinness Book of Records en niemand heeft al zoiets geprobeerd.”

Gewenning

Het doel van De Nereïden is om op 15 november van 10 uur tot 22 uur vier personen tegelijkertijd onder water te laten breien. Nathalie: “We voorzien groepjes van vier omdat je dan niet alleen op de bodem van het zwembad zit. We stellen shifts van 15 minuten voorop. In totaal zouden we daardoor 196 personen nodig hebben die willen meedoen, maar we mikken toch op een 250-tal. Als iemand na vijf minuten zou willen stoppen, bijvoorbeeld, zouden we zo meteen iemand anders naar beneden kunnen sturen om verder te breien.”

Om geïnteresseerden zonder duikervaring al eens te laten proeven van de duiksport, organiseren De Nereïden op donderdag 23 oktober om 21 uur een gewenning. “Als er veel volk op afkomt, dan zullen we ook op 13 november zo’n gewenning voorzien.”

“Naast duiken zullen de deelnemers natuurlijk ook moeten breien… (lacht) Niet iedereen hoeft een geoefende breier of breister te zijn, het is de intentie die telt. En voor alle duidelijkheid: er zal niet met gewone wol worden gebreid, maar met kunststof.”

Inschrijven nodig

Wie niet wil breien, maar de duikers/breiers een hart onder de riem wil steken op 15 november, kan de hele dag door in de cafetaria terecht: de exploten onder water zullen zo vaak mogelijk gefilmd worden.

Bij de duikclub hebben zich intussen al heel wat mensen gemeld om op 15 november mee te doen, maar de kaap van de 250 is nog niet bereikt. “Wie geïnteresseerd is, kan nog altijd contact opnemen. We vragen ook om in te schrijven, zodat we een planning kunnen opmaken. Die is nodig, willen we voortdurend minstens vier mensen onder water laten breien”, besluit Nathalie Callens.

(AXV)