Drukte van jewelste in nieuw woonzorgcentrum Blijvelde in Kortemark

© Foto Kurt
Redactie KW

Dinsdag werd het nieuwe woonzorgcentrum Blijvelde in Kortemark in gebruik genomen. 94 bewoners nemen hun intrek in de nieuwe gebouwen, 76 bewoners gaan wonen in de gebouwen van wzc Godtsvelde. Hiermee worden de gebouwen van het voormalige Huize Blijgaarde niet langer als woonzorgcentrum gebruikt.

Een waar huzarenstukje is het, voor iedereen die woont of werkt in Godtsvelde of Blijgaarde. Vanaf dinsdag 2 februari wordt er verhuisd van Blijgaarde naar Godtsvelde of naar de nieuwbouw en van Godtsvelde naar de nieuwbouw. Streefdatum is 1 juli 2018: tegen dan moet elke bewoner in een nieuwbouw van de vzw Blijvelde gehuisvest worden.

In het nieuwe gebouw gonst het intussen van de bedrijvigheid. Niet alleen wordt er druk aan de inrichting gewerkt, maar ook personeelsleden, bewoners, bezoekers en familieleden zoeken er tijdens de eerste dagen hun weg. Het wordt aanpassen voor iedereen, maar het moderne, ruime gebouw moet alle participanten het leven alvast een stuk makkelijker maken. De grote glaspartijen in het gebouw betrekken de bewoners maximaal in de leefomgeving.

Bestaand meubilair nog even behouden

“Vanaf vandaag verhuizen alle bewoners van de bestaande gebouwen van Godtsvelde naar de nieuwbouw”, aldus directeur Gerdy Desmedt. “Deze nieuwbouw telt twee verdiepingen en drie leefgroepen: De Klokke, de Zandberg en de Mondial, samen goed voor 94 kamers. Elke leefgroep krijgt een verdieping toegewezen met bijhorende leefruimtes, verpleegpost, badkamers, afdelingskeuken en rolstoeltoegankelijk terras. Een bewonerskamer meet 27 m² en bestaat uit een zit- en eethoek, een rolstoeltoegankelijke sanitaire ruimte en een slaaphoek. De maaltijden voor de bewoners worden dagelijks bereid via een warme lijn in eigen beheer in de drie afdelingskeukens en worden verdeeld op de kamer of in de leefruimte. De cafetaria, polyvalente zaal en grootkeuken worden in gebruik genomen op 15 februari.”

Het bestaand meubilair en persoonlijke spullen van de bewoners verhuizen mee, in functie van het thuisgevoel en de oriëntatie van de bewoners. Vanaf 15 februari wordt geleidelijk aan alle meubilair op de kamers en in de leefruimte vernieuwd.

(JDK – Foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier