Druk activiteitenweekend lokt de massa naar Waregem

Zaterdag was er heel wat te beleven in Waregem. © DB
Tom Van Houtte

Het foodtruckfestival Lions Boulevard, de ballonhappening, Waregem Kinderstad, de Home Made Markt en de eerste open training van SV Zulte Waregem hebben zaterdagnamiddag duizenden mensen naar het centrum van Waregem gelokt.

Lions Boulevard, een festival met meer dan twintig foodtrucks en tal van optredens rond de stadionvijvers, is voor Waregem een primeur. De ballonhappening en Waregem Kinderstad zijn jaarlijkse klassiekers. Als het weer geen roet in het eten gooit, moet zaterdagavond nog een dertigtal ballonnen, waaronder ook een aantal speciale vormen, het luchtruim kiezen van op een weide achter het Jeugdcentrum.

Grote horden mensen staken meermaals de Zuiderlaan over om van de stadionvijvers naar het oefencomplex van Zulte Waregem en omgekeerd te wandelen. Het grote aantal bezoekers zorgt voor een hoge parkeerdruk in het centrum. Zondagnamiddag is er nog de tweede dag van Lions Boulevard, de andere evenementen behoren dan tot het verleden. Het laatste weekend van juni betekent voor de stad alvast een stevig voorsmaakje op de Waregem Koerse Feesten van eind augustus.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier