Droom gaat in vervulling voor Marieke Sucaet op stage in Denemarken en India

Marieke Sucaet wil volgend jaar een postgraduaat omtrent kinderen met neuromotorische aandoeningen volgen en hoopt die opleiding te kunnen combineren met een deeltijdse job in diezelfde branche. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Marieke Sucaet koos voor een opleiding die praktische gericht was en waarmee ze mensen kon helpen. Daarom koos ze voor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie voor kinderen. Ze stak niet alleen haar licht op in Denemarken, maar trok recentelijk ook op stage naar India.

“Erasmus pikte ik graag mee. Ik vertoefde drie maanden in Denemarken, in de buurt van Kopenhagen, en werkte er in twee revalidatiecentra. De stage was een harde dobber voor ons met drukke werkdagen en een pak thuiswerk. Maar ik kreeg een breder beeld van kine en maakte kennis met een ander systeem van gezondheidszorg, een meerwaarde dus voor mijn opleiding.”

Toen ze na haar terugkeer de kans kreeg om ook in India ervaring op te doen, hield Marieke Sucaet de boot af. De thesis zou genoeg werk opleveren, er wachtten een reeks examens en misschien zouden ze het thuis niet zien zitten om dochterlief weer te zien vertrekken. Het liep anders.

“Midden de blokperiode belde mijn vriendin Hanne Callewaert me op dat haar reisgezel had afgehaakt en vroeg of ik niet mee wilde naar India. Natuurlijk wilde ik dat, het was een droom die in vervulling kon gaan. Ik kreeg groen licht thuis, moest plots veel regelen met mijn thesispromotor en met mijn thesispartner Valentine Tahon, ik had ook visa van doen en er moesten vluchten geregeld worden. Soms ging het er hectisch aan toe, maar uiteindelijk viel alles op zijn pootjes”. (Rudi Alliet)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier