Dronken man uit Oostkamp dreigde met karabijn op de trein

Redactie KW

Een 28-jarige man uit Oostkamp heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een poging tot afpersing. Hij bedreigde met een luchtkarabijn een treinreiziger om diens portefeuille afhandig te maken.

De beklaagde begon zijn brokkenparcours op 28 september 2015 door in te breken in de woning van zijn ouders. Daar dronk hij onder andere een volledige fles gin. Daarna trok hij naar het station van Kortemark. In de fietsenstalling beschoot hij een minderjarige met een loodjesgeweer, gelukkig zonder ernstige gevolgen. Op de trein richting Brugge maakte de verdachte het weer te bont. Door te dreigen met zijn luchtkarabijn probeerde hij de portefeuille van een jongeman afhandig te maken.

De man liep in 2007 en 2008 al zware veroordelingen op voor feiten van afpersing. Hierdoor zat hij toen ruim vijf jaar onafgebroken in de cel. De procureur merkte op dat de beklaagde hieruit geen lessen had getrokken en vorderde een zware effectieve gevangenisstraf.

“Alles in een roes gebeurd”

De verdediging betwistte de feiten niet, maar stelde dat alles in een roes gebeurde door overmatig alcoholgebruik. Meester Emilie Lingier vroeg om haar cliënt een milde bestraffing op te leggen, zodat hij kan blijven werken aan zijn alcohol- en drugsprobleem. Voor een straf met uitstel komt hij door zijn gevuld strafblad niet meer in aanmerking.

De rechter doet uitspraak op 11 februari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier