Drijvende schaatspiste lokt massa naar Leopoldpark in Oostende

Het Leopoldpark werd vrijdagavond overrompeld. © Rio
Redactie KW

In het Leopoldpark in Oostende is ‘Winter in het Park’ geopend. Spectaculaire blikvanger in het sprookjesachtig decor is de schaatpiste op drijvende pontons in het midden van de vijver.

Onder de beschermende vleugels van de IJskoningin gaf burgemeester Johan Vande Lanotte de start van de wintervenementen in De Stad aan Zee. Meteen daarna werd het Leopoldpark overrompeld door enkele duizenden bezoekers die met eigen ogen wilden zien hoe de groene stadslong herschapen was in een feeërieke locatie. “Dat is nu eens echte kerstsfeer”, was de meest gehoorde opmerking bij de massaal opgekomen bezoekers.

De ijschaatspiste, in de parkvijver verankerd op speciale pontons, maakt het allemaal nog een stuk spectaculairder. De medewerkers van Toerisme Oostende die de piste runnen, hadden al van bij de openinsgminuten de handen vol om de toestroom aan gagadigde schaatsers de baas te kunnen. ‘Winter in het Park’ lijkt dé attractie van de eindejaarsperiode te worden.

Ook op het Wapenplein is er sfeer.
Ook op het Wapenplein is er sfeer.© FRO

Ook alle kerstbomen op het Wapenplein staan ‘in lichterlaaie’ en duizenden lichtjes rollen door de lichtboog in de Adolf Buylstraat. Voordien waren de duizenden lichtjes van de Mercator ook al tot leven gekomen.

(Rio/FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier