Drijfveer 'Heule, dorp van de Ronde': "Ik dacht dat het een late aprilgrap was"

17/06/16 om 20:28 - Bijgewerkt op 21/06/16 om 19:43

Patrick Jolie, drijfveer achter 'Heule, dorp van de Ronde' kon het niet geloven toen hij vernam dat De Ronde van Vlaanderen niet meer door onze provincie zou rijden.

Drijfveer 'Heule, dorp van de Ronde': "Ik dacht dat het een late aprilgrap was"

Patrick Jolie. (Foto JVGK) © Foto JVGK

"Ik dacht dat het om een late aprilgrap ging toen ik het hoorde", zegt Patrick. "De Ronde van Vlaanderen laten starten in Antwerpen is zoals een wedstrijd van Schoten die in Kortrijk zou plaatsvinden. De Ronde haalde haar naam door het feit dat ze door Oost- en West-Vlaanderen reed. Het is niet enkel een verbinding maken tussen een startplaats en de bergenzone, maar het stuk in West-Vlaanderen had ook een eigenheid: er was een factor lastigheid en wind. Ook de streek waardoor de Ronde gereden wordt zal helemaal anders zijn. In West-Vlaanderen werd er nogal vaak door een open landschap gereden en daar werden waaiers gevormd. Ik heb niet de indruk dat het om een gelijkaardig parcours zal gaan."

Delen

"Hopelijk nog eens door Heule"

Patrick betreurt de beslissing en hoopt dat de Ronde van Vlaanderen nog eens door Heule zal rijden. "Ik denk dat de Ronde van Vlaanderen altijd welkom geweest is in onze provincie. Ik wens hen veel succes in Antwerpen en twijfel er niet aan dat er veel volk zal zijn op de Grote Markt van Antwerpen, maar of er al van 's morgens vroeg zoveel publiek langs het parcours zal staan supporteren zoals bij ons, dat durf ik niet zweren. De Ronde van Vlaanderen leeft hier echt en heeft er zijn thuis. Misschien moeten de organisatoren nog eens opnieuw kijken naar het feuilleton van de Ronde."

(EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!