Drijf-In Cinema in Kortrijk schot in de roos

We zien vlnr Celine, Joke, Sharon, Charlotte, Bert, Wim, Harry, Stephanie en de kinderen Ella, Lilie en Loebii. © TV
Redactie KW

Vrijdagavond had de derde editie plaats van Drijf In Cinema Kortrijk. De ruim 600 enthousiaste bezoekers kregen de film La La Land te zien, die 6 Oscars won.

Voor de derde keer op rij kreeg Kortrijk een Drijf In Cinema. Voor de tweede keer op Buda Beach. Dit jaar werd het een open luchtcinema voor iedereen met een ligweide en stoelen op Buda Beach en een groot terras aan Bar Amorse. Voor de eerste vijftig avonturiers werd een kajak voorzien op het water maar daar werd weinig gebruik van gemaakt.

Ideale locatie

Ook de drie vriendinnen Mireille, Marleen en Hilde genoten van La La Land.
Ook de drie vriendinnen Mireille, Marleen en Hilde genoten van La La Land.© TV

De drie vriendinnen Mireille, Marleen en Hilde, waren bij de eersten om al om 19 uur een plaatsje te zoeken op de ligweide. “Het lukte om helemaal vooraan te zitten. Parkeermoeilijkheden waren er niet, want we zijn alle drie met de fiets”, aldus het trio. “Het is de eerste keer dat we komen. Het is een mooi initiatief op een ideale locatie in open lucht“, aldus Marleen. “Vroeger waren er hier aerobicavonden. Misschien kan de stad overwegen om dat opnieuw op te vissen met een soort van vrije dans meeting. We denken dat dit goed zou zijn”, opperen Hilde en Mireille.

“We kijken al uit naar volgend jaar, al blijft de plaats nog even geheim”

Heulenaars en Kortrijkzanen Celine, Joke, Sharon, Charlotte, Bert, Wim, Harry en Stephanie en de kindjes Ella, Lilie en Loebi maakten er een familie- en vriendenuitstapje van. Zij maakten het zich gezellig vlak langs de Leieboorden. “Met een warm dekentje en kusentje voor de kindjes. Gezellig dicht samen zitten, beetje knuffelen en we hebben allemaal plaats”, lachen Celine en Joke. “Het is onze eerste keer. Het is hier een mooie locatie. Het heeft en geeft zo een beetje een vakantiesfeer en -gevoel. We noemen dat tijd stelen”, pikt Sharon in. “We hebben zelf drankjes en hapjes mee maar bestellen ook iets bij Bar Amorse. We mogen tenslotte hun strandstoelen gebruiken. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

https://www.youtube.com/watch?v=7wvs_O9czGQ

La La Land

Organisatoren Jolle Desloover en Pieter Nuyttens van Sweep, waren best tevreden. “Wat een massale opkomst. Men zit zelfs langs de overkant van de Leie. De weigering van de BBC om de rechten vrij te geven van het voorziene Top of the Lake – wegens in een publieke ruimte – was een kleine tegenvaller, maar het alternatief La La Land was een zeer waardige vervanger. Een succes dus en een erg tevreden publiek. We zien al uit naar volgend jaar. De plaats blijft nog even geheim.”

(Peter Van Herzeele/foto’s en video TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier