Dries Feremans en Lieselot Ghyselynck winnen BK gsm-werpen in Middelkerke

Redactie KW

In vier categorieën namen jongens en meisjes van 12 tot 16 jaar en dames en heren 16-plussers het tegen mekaar in de strijd op in het Belgisch Kampioenschap gsm-werpen op het Middelkerkse strand.


Organisator Jim Mobile schenkt de opbrengst van het BK gsm-werpen aan Think-Pink en in het bijzonder naar Het Share your Care Fonds. Dit fonds ondersteunt vrouwen die door borstkanker werden getroffen. Het helpt hen in de strijd door het even wat makkelijker te maken zoals onder meer een extra poetshulp, een etentje of een bioscoopbezoekje met vrienden, een weekendje uit of een simpel bloempje. Naast de ingezamelde gsm’s doneert Jim Mobile ook 20 cent per geworpen meter voor de goededoelenactie.

1.209 deelnemers

Iedereen met de Belgische nationaliteit kon met een eigen oude gsm deelnemen. Wie geen aftands model had, kon ter plaatse een exemplaar aanschaffen voor twee euro. De vijf beste scores binnen elke categorie streden tegen elkaar in de finale waarbij alle deelnemers met hetzelfde type gsm wierpen. Zo’n 1.209 deelnemers, aangemoedigd door 12.000 aanwezigen deden een gooi naar de begeerde titel van Belgisch Kampioen. Een stevige zeebries pal uit zee zorgde ervoor dat geen records werden verbroken. De nieuwe Belgisch Kampioen bij de mannen is voor het tweede jaar op een rij Dries Feremans met een worp van 63,4 m. Dries Feremans is ook de huidige Belgisch recordhouder met 92,8 meter. Bij de vrouwen ging de titel naar Lieselot Ghyselynck met 27,76 m. Bij de -16-jarigen mochten Sam Casseur en Louise Van de Ginste met de gouden plaque op het podium.

Dit jaar wierpen ook enkele BV’s mee voor het goede doel. Joke van de Velde, Sofie Dumont, Filip D’Haeze, VJ Niko, Karolien Goris, Noa Neal, Frank Molnar, acteur Sven De Ridder en Miss België 2012 Laura Beyne waren op het appel.

(LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier