Driedaagse Brugge-De Panne uit startblokken geschoten

© Davy Coghe
Redactie KW

Nadat de deelnemende renners op een podium op de Markt van Die Scone werden voorgesteld, weerklonk het officiële startschot in de Brugse deelgemeente Sint-Andries ter hoogte van de Burggraaf de Nieulantlaan.

De voorbije dagen maakten Brugge en De Panne zich op voor de wielerdriedaagse die eigenlijk een tweedaagse is. Woensdag komen de mannen in actie, donderdag zijn de vrouwen aan zet tijdens een World Tour-wedstrijd.

Het Beursplein in Brugge was voor de gelegenheid omgetoverd in een bescheiden wielerdorp waar de deelnemende ploegen hun bussen hadden gestationeerd. Via ‘t Zand en de Zuidzand- en Steenstraat reden de renners richting Markt waar enkele honderden kijklustigen uitkeken naar interviewtjes met onder meer Bruggeling en lokale held Jens Keukeleire, Wout Van Aert en topsprinter Elia Viviani.

Niet te vergelijken met de Ronde

“Als wielerliefhebber ben ik natuurlijk blij met de start van de Driedaagse Brugge-De Panne op de Markt, maar je kan het absoluut niet vergelijken met het vertrek van de Ronde van Vlaanderen”, sprak Bruggeling Emiel Devestele, die samen met zijn stiefzoon Geert De Loof naar de Markt was afgezakt. “Er is héél wat minder volk. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat we vandaag woensdag zijn en veel mensen dus moeten werken, maar ook met de Ronde zelf. Die wielerwedstrijd blijft toch een absoluut begrip in Vlaanderen en ver daarbuiten.”

Wie de koers deze namiddag wil volgen, kan vanaf 14.45 afstemmen op Sporza.

(SVV-foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier