Drie vrienden zijn duivensportliefhebbers in hart en nieren

23/05/15 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:33

Willy Corteel, Bernard Corteel en Johny Deberdt zijn drie duivensportliefhebbers in hart en nieren. Alle drie zijn ze lid van De Verbroedering in Oostduinkerke.

Daarenboven zijn de heren ook heel goede vrienden. Voor onze krant wisselden ze van meningen rond het reilen en zeilen binnen de duivensport, vroeger en nu, en wat de toekomst zal brengen. Het gaat niet zo goed meer met de duivensport aan de Westkust. Het aantal clubs is gevoelig gedaald. De voorbije jaren verdwenen verenigingen in Koksijde, De Panne en Adinkerke, maar vooral het aantal leden in de nog bestaande clubs gaat flink naar beneden. Leden die nog actief zijn, zijn vooral oudere duivenmelkers en opvolging is er nauwelijks. Bij de nog bestaande clubs zijn er leden bij die al een eindje voorbij de negentig zijn. Jongeren, zelfs aangespoord door vader of grootvader, steken hun neus op voor de duivensport. Te arbeidsintensief, niet spectaculair genoeg en vooral duur. En dan is er ook nog de factor van de grote, rijke, professionele duivenhokken die voor grof geld prijsduiven kopen, kweken en ze aan het buitenland versassen. Willy Corteel, Bernard Corteel en Johny Deberdt, drie dikke vrienden en sinds jaar en dag lid van...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!