‘Drie vreemdelingen met grote wapens’ in Oostende blijken jongeren met waterpistolen

Redactie KW

De politie van de zone Oostende stuurde donderdagnamiddag een ploeg ter plaatse nadat een melding was binnengekomen van ‘drie vreemdelingen die met grote wapens een woning waren binnengegaan’.

Iets na 15 uur donderdagnamiddag liep bij de politie van Oostende een ongeruste melding binnen. Meteen trok een patrouille ter plaatse naar de Duinenstraat, een straat die evenwijdig loopt met de Zeedijk. Daar bleek er uiteindelijk niet veel aan de hand te zijn: het ging om drie jongeren, minderjarigen, van het Vesaliusinstituut uit Oostende die aan een spelletje met duidelijk herkenbare waterpistolen bezig waren.

“Met een blauwe dop”, treedt commissaris Carlo Smits van PZ Oostende zelfs nog even in detail. “Maar onze ploeg heeft sowieso een sweeping van de woning gedaan. We krijgen wel vaker dergelijke oproepen binnen en bijna altijd gaat het ofwel om jongeren en studenten, of om aan de gang zijnde filmopnames. Oostende is tot dusver gevrijwaard gebleven van dergelijke feiten, we mogen hopen dat het ook zo blijft.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier